Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, de enige vereiste is een slimme meter!

Laatste nieuws
Maandwinnaars bekend!

 

Na een spannende strijd om plek 3 en 4 die bijna dagelijks wisselde van Utrecht naar Rotterdam is uiteindelijk Utrecht er met de winst vandoor gegaan en op plek 3 geëindigd. Gelukkig voor Rotterdam heeft de top 3 allemaal al de 1e prijs binnen dus kunnen zij er met de 1e prijs vandoor. Gefeliciteerd allemaal! We zien wel dat deze koude week (gevoelstemperatuur -15, dat is pas een Russische beer) invloed heeft op de besparingspercentages. Sommige huizen zakken heel erg, gebrek aan isolatie wellicht? In ieder geval kunnen we er komende maand weer tegenaan met het thema wassen/drogen en schoonmaken om de SER af te sluiten. Nog maar 30 dagen en dan is het helaas alweer voorbij!

Fysiek kaartlezen wint de strijd!

Na een spannende strijd is Eline van de Sande er vandoor gegaan met het prijzengeld. Haar foto van energie besparen door fysiek kaart te lezen in plaats van op je telefoon werd maar liefst 135 keer geliked. Daarachter kwamen Robert en Sophie met 54 likes op een gedeelde 2de plek. Heel leuk om te zien hoe divers de foto’s waren en op hoeveel manieren je dus energie kan besparen! Volgend jaar weer?

Winnaars januari bekend!

 

De top 3 van januari is dezelfde als van december. Voor de winst in de portemonnee is dat prachtig! We gaan daardoor wel schuiven met de prijzen want, zoals bekend, mag je elke prijs maar 1 keer winnen. Daarom wint de Diepenveenseweg 10 de 1e prijs, Oude Delft 172 de 2e prijs en Zwolseplaats 18 de 3e prijs. Andere huizen opgelet: omdat deze huizen al zoveel prijzen gewonnen hebben wordt de kans steeds groter dat de nummers 4, 5 en 6 ook in de prijzen gaan vallen in februari en maart. En omdat de besparing altijd wordt berekend van de laatste 30 dagen kan alles veranderen als je deze maand een extra warme trui aan trekt en echt korter gaat douchen. De komende maand is het thema elektrische apparaten. Dus leg je spelcomputer achter slot en grendel en laat de bordspelletjes maar komen!

Wat is het?

De Student Energy Race is een energiebesparingswedstrijd tussen verschillende studentenhuizen van DUWO. Dit jaar doen elf studentenhuizen uit Leiden, Delft, Den Haag en Deventer mee aan de race. Het gaat hierbij in totaal om 120 studenten. De deelnemers die tijdens het stookseizoen meedoen aan de race strijden om zoveel mogelijk energie te besparen. Samen maken wij energie besparen leuk en makkelijk.

 

Energy Alert zorgt er door middel van deze portal en de app voor dat de deelnemers hun verbruik kunnen inzien.

 

De Student Energy Race 2016-2017 is 1 november van start gegaan en loopt tot eind maart 2017. Elke maand heeft een thema dat te maken heeft met het besparen van energie. Zo staat de maand november bijvoorbeeld in het thema van verwarmen. Deelnemers aan de Student Energy Race krijgen aan het begin van de race een workshop van SME Advies, een communicatie adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid. Tijdens deze workshop krijgen de deelnemers informatie over energiekosten, grote energievreters en krijgen ze tips over hoe ze energie kunnen besparen.

Elke maand is er een prijs voor het huis dat het meeste energie heeft bespaard. Voor de deelnemers die al redelijk duurzaam leven en waar niet heel veel valt te besparen is er altijd nog een prijs voor het huis met de kleinste voetafdruk!

 

In april 2017 is het grote eindfeest van de Student Energy Race, dat wordt gehouden op een leuke locatie die later bekend wordt gemaakt. Tijdens het eindfeest wordt zowel de grote winnaar als de winnaar van de kleinste voetafdruk bekend gemaakt!

 

What is it?

The Student Energy Race is an energy saving contest among several buildings owned by DUWO. This year, eleven student houses in Leiden, Delft, The Hague and Deventer will be joining the contest. This means a total of 120 students. The contestants will have to try to save as much energy as possible during the heating season. Together we will make saving energy simple and fun.

 

Energy alert will make your energy usage comprehensible by giving you insight while using this portal or the app.    

 

The Student Energy Race 2016-2017 was started the first of November and will continue on until the end of March 2017. Every month there will be a special theme that has to do with energy saving. In November for instance, the theme will be heating. At the start of the race, all the participants will be offered a special workshop held by a firm specialized in communication and sustainability, called SME Advies. During these workshops the participants will be given information about energy costs, major energy consumers and tips on how to save energy.

Every month the house that has saved the most energy will win a prize. If a house had already been saving energy in the past years, there still is the possibility to win a prize for the smallest footprint.

 

In April 2017 there will be the big closing party of the Student Energy Race. It will be held at a great location that is to be announced somewhere during the contest. At the party the overall winner and the smallest footprint winner will both be announced.